Communiceren met Tieners

Als kinderen tieners worden verandert er veel. Het is een verwarrende periode voor hen en vaak moeilijk voor de ouders. Kinderen maken zich los en stoten ons af, maar hebben hun ouders ook hard nodig. Hoe vind je een balans tussen er zijn en loslaten? En misschien nog wel belangrijker, hoe ga je om met je eigen angsten en zorgen over dit nieuwe gedrag. Je wil je kind niet kwijtraken. Communicatie is dan echt een uitdaging en tegelijkertijd de sleutel.

 

In de training behandelen we zes onderwerpen die samen een logisch geheel vormen:

1

Gevoelens herkennen en erkennen, maar niet veroordelen

2

Kinderen laten meewerken zonder te dreigen of te chanteren

3

Grenzen aangeven zonder te kwetsen, boos te worden of toe te geven

4

Zelfstandigheid stimuleren zonder ongevraagd advies of kritiek te geven

5

Complimenten geven op een manier die je kind helpt zelf in zijn kwaliteiten te geloven

6

Je kind erkennen als eigen individu zonder labels en hoge verwachtingen

De training biedt inzicht in gedrag, maar is vooral ook praktisch en direct toepasbaar. Het is geen opvoedcursus. Opvoeden is heel persoonlijk en iedereen doet dat op zijn eigen manier.

De training bestaat uit zes sessies van twee uur waarbij we in iedere bijeenkomst een nieuw onderwerp behandelen. Tijdens elke sessie is er voldoende tijd om vragen te stellen en om met voorbeelden uit je eigen situatie aan de slag te gaan. We doen oefeningen en opdrachten waarbij we werken met praktijksituaties van deelnemers. Je ontvangt een werkmap waarin je de opgedane inzichten kunt opschrijven en belangrijke informatie kunt teruglezen.

Kortom, we worden ons bewust van onze rol als ouder van een tiener.

De training

Voor wie:

Ouders en opvoeders van kind(eren) van 11 tot 18 jaar

Aantal sessies:

Zes sessies van 2 uur

Investering:

€ 295,00 per persoon (incl. BTW en materiaal) 

Aantal deelnemers:

Max 14 

Trainingsdata:

Nieuw aanbod volgt binnenkort.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Anderen zeiden over de training:

Anderen zeiden

over de training:

“Dankzij deze training is de sfeer in huis verbeterd en ben ik zelf een stuk relaxter geworden. Meer overleg en vertrouwen in plaats van strijd. En dat is echt een cadeau! Dankjewel”
"Nicolette creëert een vertrouwelijke en gezellig omgeving waar je vrij durft te praten over je zorgen en familieomstandigheden, wat het positieve effect van de cursus enorm ten goede komt. Omdat het bespreekbaar maken van die praktijkvoorbeelden zo nuttig is.”
“Naast dat het de hele leuke trainingsdagen waren, heb ik nog dagelijks baat bij de tips en tricks die ik heb meegekregen van Nicolette. Ook nu mijn kinderen wat ouder zijn, grijp ik nog vaak terug naar de handvatten die ze me gegeven heeft."
Vorige slide
Volgende slide

“Als je wilt dat je kind omhoog klimt, moet je er vooral niet bovenop gaan zitten.”

De luizenmoeder, juf ank

Veelgestelde vragen

Veelgestelde

vragen

Het is nooit te laat om te beginnen. Dat klinkt een beetje flauw, maar het is echt fijn om deze vaardigheden te leren.

De factuur ontvang je nadat je je definitief hebt aangemeld.

Ja, als je met je partner samen komt dan krijg je 50 euro korting op de tweede training. Voer dan de kortingscode “partner” in.

Zodra je betaald hebt, sta je definitief ingeschreven voor de training. Reserveren gaat helaas niet. Je inschrijven kan via de buttuns “direct inschrijven” of via de pagina agenda.   

Als je kind 12 jaar is, dan valt het in beide groepen. Je kan het dus eigenlijk niet fout doen. Wil je je voorbereiden op de tienertijd, dan is “Communiceren met Tieners” een goede keuze. Heb je meerdere kinderen en is de rest jonger dan 12 jaar, dan kan je beter kiezen voor “Effectief & liefdevol communiceren met kinderen”.

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je even overleggen? Stuur me gerust een berichtje via info@proudbear.nl en dan antwoord ik je zo snel mogelijk! Je kan ook het contactformulier invullen.