Over Nicolette & Proud bear

Persoonlijke ervaring

Toen ik jaren geleden een training over positief communiceren met kinderen volgde was mijn oudste zoon Tom pas twee jaar oud. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik werd zó geraakt door de kracht van communicatie en het (h)erkennen van gevoel, dat het me niet meer losliet. De geleerde technieken paste ik toe in mijn contact met Tom en ik was overweldigd door het effect dat dit had op zowel hem als op mezelf en hoezeer het onze band verbeterde. Inmiddels hebben mijn man Gijs en ik twee zoons: Tom van 14 en Rob van 11. Ook nu nog loop ik wel eens tegen de uitdagingen van het ouderschap aan, maar met de skills die ik heb verkregen weet ik elke dag weer dat ik die uitdagingen aankan.

Oorspronkelijk werkte ik als consultant en verandermanagement was een groot onderdeel van mijn werk. Na een burn-out, wilde ik een nieuw pad inslaan. Een pad dat dichter bij mezelf lag en bij mijn kernwaarden: verbinding, authenticiteit en liefde. Toen er een mogelijkheid voorbij kwam om te gaan werken als trainer voor How2Talk2Kids, een bekend platform voor communicatieadvies voor ouders en opvoeders, greep ik die kans met beide handen aan. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gedaan op het gebied van communicatie, persoonlijk leiderschap, yoga en coaching.

Over Proud Bear

Proud Bear

De naam Proud Bear komt enerzijds voort uit de wens van ouders en professionals om trots te kunnen zijn op de manier waarop ze hun kinderen of pupillen begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Een beer is sterk, straalt vertrouwen uit en neemt de leiding. Zo willen we ook zijn in het contact met kinderen. Maar op sommige momenten raken we dat gevoel wel eens kwijt. Proud Bear kan je dan helpen en/of raad geven. 

Anderzijds zijn ouders of professionals vaak ook heel trots op het kind zelf. Maar wanneer is die trots gezond en prettig en wanneer leggen we met die trots te veel druk of verwachtingen op de schouders van een kind? Proud Bear kan je helpen daar een gezonde balans in te vinden.

Tot slot slaat de naam op mij, Nicolette, zelf. Op het moment dat ik naar een naam zocht voor mijn bedrijf, kreeg ik van een Sjamaan onverwachts de naam “Proud Bear Love”. Dat bleek de spreekwoordelijke spijker op zijn kop en daarmee was Proud Bear een feit.

Ervaring

Amethist Persoonlijk Leiderschap